Veelgestelde vragen

Een van de meest populaire haarstukken van dit moment zijn de lace wigs. Deze zeer natuurlijk ogende pruiken hebben inmiddels de harten gestolen van een groot aantal Hollywood-sterren. Waarschijnlijk heb je al vaker over de lace wig gelezen, heb je het iemand zien dragen of draag je zelf geregeld een lace wig. Maar wat is het precies? En waar komt dit fenomeen vandaan? Wij hebben de antwoorden!

Een lace wig is een haarstuk dat gemaakt is op een gaas-achtige stof, genaamd lace. In de eerste instantie lijkt een lace wig op een reguliere pruik. Mensen die niet beter weten noemen het ook een pruik. Maar in feite is een lace wig niet te vergelijken met een reguliere pruik.

Lace wigs zijn voornamelijk erg populair geworden omdat ze de indruk wekken dat het haar rechtstreeks vanuit het hoofd groeit. Wanneer de lace wig secuur rond de haarlijn is bevestigd, kan het alle kanten op worden gedragen zonder dat je bang hoeft te zijn dat je lijm of iets dergelijks ziet zitten. De haarlijn oogt natuurlijk en het haar kan in elke gewenste positie worden gescheiden. Met een reguliere pruik kun je dit niet doen.

Dit is het geheim van celebs als Beyonce en Tyra Banks. Lace wigs zijn de reden dat hun haar altijd zo geweldig zit.

“Closure” zegt het al, dit is het stukje waarmee de weave of pruik word afgesloten boven op (en zijkanten). Hierin kun je midden of zijscheidingen maken. De normale closure heeft afmetingen van 10 cm bij 10 cm. De frontal is een grote closure en heeft de afmetingen van 30 bij 10 cm. Door dat de frontal de hele voorpartij bedekt, is er de mogelijkheid om diverse scheidingen te trekken en het haar naar achter te dragen. Echter slijt de frontal sneller en is daarom sneller aan vervanging toe.

Een lace pruik kan wel tot een jaar gedragen worden, soms zelfs langer! De levensduur van een lace pruik is echter volledig afhankelijk van jou. Er zijn namelijk veel factoren die de levensduur beïnvloeden:

Verzorging
Het is ontzettend belangrijk om goed voor je lace pruik te zorgen. Des te beter jij jouw pruik onderhoud, des te langer jouw pruik meegaat. Een lace pruik is kwetsbaar, maar met de juiste verzorgingsmethode kun je er optimaal van genieten.

Type pruik
Neem jij een frontal pruik? Dan zal deze minder lang meegaan dan een closure pruik. Op een frontal pruik kan er sneller haaruitval ontstaan dan bij een closure pruik.

Texture
Steile pruiken gaan langer mee dan krullende pruiken. De reden hiervoor is dat krullend haar sneller de neiging heeft om te klitten ten opzichte van steil haar. Voor krullend haar is dan ook een ingewikkelde verzorgingsroutine nodig. Heb je geen ervaring met krullend haar? Dan is een krullende lace pruik af te raden.

Haarkleur
Onze standaard lace pruiken komen in de natuurlijke onbewerkte haarkleur. Dit houd in dat het haar nog nooit is geverfd. Ongeverfd haar is gezonder en gaat langer mee. Mocht jij een gekleurde pruik bestellen of zelf jouw pruik verven, hou er dan rekening mee dat je hierdoor de levensduur verkort.

Lengte
Een 12 inch pruik gaat in principe langer mee dan een pruik van 30 inch. Lang haar is lastiger te verzorgen en gaat sneller moeilijkheden geven dan een korte pruik.

Je zult je haar elke dag moeten uitkammen. Kam je het haar een dag niet uit, dan zullen er de volgende dag sneller klitten ontstaan. Maak gebruik van een kam met wijde tanden. Werk vanaf de puntjes naar boven toe en houd altijd het haar bij de roots vast, dit voorkomt haaruitval. Wees vooral geduldig bij het uitkammen van jouw haar. Indien er klitvorming ontstaat, spray dan het haar een beetje nat en kam opnieuw door. Op deze manier gaan de klitten er sneller uit, zonder haaruitval.

Borstel krullend haar nooit uit, maar maak gebruik van een wijde kam. Steil haar kan wel geborsteld worden.

Voor een normale coupe zijn 3 bundels voldoende. Voor een volle coupe zijn 4 bundels voldoende. Bij lengtes langer dan 20″ adviseren wij om 4 bundels of meer te nemen, de puntjes kunnen dunner ogen vanwege de langere lengte. Voor een full weave of pruik heb je ook een (frontal) closure nodig.